Práce s vodním vysavačem Vivenso

Před čištěním podlahových krytin či jiného zařízení doporučujeme krátké pročištění vzduchu.

Vodní vysavač postavíme do místnosti bez připojené hadice a necháme chvíli běžet, dokud vzduch nemá výrazně lepší kvalitu. Přidáním vonných olejů můžeme vzduchu v prostoru také dodat příjemnou vůni. Přínos čističky vzduchu oceníme zejména v oblastech, kde se vyskytuje buď zdraví poškozující znečištění vzduchu, nebo kde se vytvářejí nepříjemné pachy. Tam, kde je vzduch prosycen cigaretovým kouřem, nebo kde je třeba se zbavit pachů z kuchyně, vodní vysavač znovu rychle vytvoří příjemné klima.

V návaznosti na čištění vzduchu může být nádrž na vodu naplněna čerstvou vodou. Za tímto účelem je třeba naplnit nádrž Vivensa maximálně 2,7 litry vody z kohoutku. Jelikož zde má voda pouze čistící funkci a necirkuluje v přístroji, jak je tomu v případě pračky nebo myčky, není potřeba vodu jakkoli předem upravovat. Není nutné do přístroje přidávat odvápňovač či jiné prostředky a zvyšovat tak provozní náklady. Vodní vysavač zvládne vodu z kohoutku každého stupně tvrdosti a může pracovat i s destilovanou vodou.

Vodní vysavače se často používají i ve velkých obytných prostorech, kde je vyžadována vysoká mobilita. Napájecí kabel vodního vysavače Vivenso dlouhý 7 metrů, což umožňuje čištění v sousedních pokojů bez toho, že by bylo nutné přepojovat zástrčku. Obsluhu vysavače usnadňuje 2,5 m dlouhá sací hadice, která ve spojení s dlouhou teleskopickou trubkou umožňuje čištění i těžko přístupných oblastí. Díky výslednému dosahu 9,5 m je možné i vysávání velkých pokojů bez připojení prodlužovacího kabelu.

Některé vysavače disponují aktivní hubicí, která se používá na čištění koberců.

Tyto aktivně pracující a vlastními elektromotory vybavené hubice jsou stejně jako další příslušenství volitelně k objednání. Vysavače Vivenso disponují přímým kontaktem, který při nasazení elektrické hubice systém rozpozná a automaticky zvolí správnou konfiguraci. Elektrická hubice má autonomní, 150 wattů silný elektromotor, který zajistí obzvlášť důkladné vyčištění vlákna. Díky síle, kterou dodá elektromotor aktivní hubici tak tato hubice hladce a bez námahy klouže po podlaze.

LED světlo se postará o to, abyste pokaždé rozpoznali špínu i v tmavých koutech a čištění bylo opravdu snadné. Volitelně je k Vivensu možné objednat elektrickou hubici s o něco menším příkonem, která se obejde bez osvětlení. Také čištění ucpaného odpadu se stane snadnou záležitostí, vodní vysavač Vivenso se totiž dá použít jako mírný pneumatický stroj, který může zprůchodnit odtok bez použití jakýchkoli chemikálií. Funkce vakuování se hodí, když chcete textilie zabírající hodně místa, jako je například sezónní oblečení vakuovat do rozměrů, které se dají v prostoru domácnosti úsporně uskladnit.

Čištění přístroje v případě vysavače Vivenso, probíhá velice jednoduše. Díky modulové konstrukci lze přístroj snadno rozebrat na jednotlivé části a otřít. I zde designéři přístroje mysleli na všechno a zohlednili fakt, že vodní vysavač po rozložení a při uskladnění může obsahovat zbytkovou vlhkost. Patentovaná funkce DRYLOCK zajistí, aby všechny elementy zůstaly suché a nevytvářela se plíseň.

Štítky

Související příspěvky