Velké testování vodního vysavače Vivenso

V dnešní době stále více lidí trpí nejrůznějšími alergiemi, proto je důležité klást důraz na úklid a zajistit si tak čisté prostředí. K tomu budete samozřejmě potřebovat i kvalitní pomocníky, bez kterých to prostě nepůjde.

K odstranění různých nečistot a prachu někdy klasický vysavač nestačí. Proti spoustě alergenů je dobrou zbraní účinný vysavač. Odborníci k tomu doporučují takový stroj, který si poradí s každým smítkem, a zároveň vyčistí a osvěží vzduch. Takový je i vodní vysavač Vivenso a my vám v tomto článku přinášíme výsledky z jeho testování.

Něco o vodním vysavači Vivenso

Tento vodní vysavač nefunguje jako běžný vysavač, který veškeré nečistoty odvádí do sáčku, pytlíku nebo jiného zásobníku, ale díky dvoustupňovému separátoru všechny nečistoty přenese přímo do nádoby s vodou. Díky technologii navíc z vysavače vychází svěží vzduch, který je pročištěný jako po dešti. Při pravidelném uklízení s Vivensem postupně pocítíte, jak se zlepší klima v interiéru, neboť vysavač automaticky „propírá“ i vzduch v prostoru

Jak se Vivenso liší od běžných vysavačů?

Vodní vysavač Vivenso se liší od běžných vysavačů svým moderním čisticím systémem. Skrze vodní filtr zachytí obdivuhodných 99,9 % špíny a do prostoru vrací čistý vzduch. Pomocí dvoustupňového filtračního systému, který sestává z vodní filtrace a separátorů, se odstraní téměř 100 % všech zachycených nečistot. Toho všeho dosahuje bez filtru na čistění vzduchu, který postupem času ztrácí svoji výkonnost. S tímto čisticím systémem zlepšíte nejen svoji tělesnou a duševní kondici, ale dosáhnete zlepšení u alergie na prach.

V čem spočívá tajemství Vivensa?

Vodní vysavač Vivenso se snadno ovládá díky motorové hlavy a plynulé regulace výkonu. Díky přítomnosti separátoru s dvojitým chodem a různě nastavených lamel dochází k většímu víření vody uvnitř vysavače a tedy i k rychlejšímu a lepšímu zachycení prachových částic.

Ve vysavači jsou nasazené lamely ve spodní části, které nahánějí vodu do jeho horní části. V této oblasti se pak nacházejí ještě šikmo nasazené lamely, díky kterým se vzduch dostatečně propere od všeho nežádoucího.

Jak už bylo výše zmíněno, vysavač Vivenso pracuje bez filtračních sáčků, filtrů, které jsou určeny na jemný prach, dále bez HEPA filtrů, motorových filtrů i dalších jiných filtrů. Nečistoty a prachové částice jsou zachycovány do vodní nádrže a vázány přímo na vodu. Navíc díky přítomnosti koleček u podvozku je manipulace s vysavač opravdu snadná.

Celkové hodnocení u testování Vivensa: 96 %

Vodní vysavač Vivenso testovalo dohromady 36 testerek a 96 % z nich tento vysavač doporučuje. Testerky se shodují v tom, že je vysavač při vysávání opravdu účinný, a že byly opravdu překvapené, kolik špíny, nečistot a prachu zůstane ve vodě i přesto, že se v interiéru pravidelně a důkladně uklízí. Oceňují i přítomnost čističky vzduchu, díky které se během vysávání vrací do prostoru pročištěný a svěží vzduch bez prachových částic.

Dále testerky na vysavači oceňují

  • nástavec na prach pro jeho snadnější odstranění
  • snadnost použití a manipulace s vysavačem
  • dostatečně dlouhý kabel
  • vytírací funkce

Více informací o testování a jednotlivé recenze od testerek naleznete v článku TESTOVÁNÍ: Elegantní vodní vysavač Vivenso pro dokonale čistý byt.

Související příspěvky