10 způsobů, jak efektivně využít vodní vysavač Vivenso v domácnosti

Vodní vysavač Vivenso je multifunkční pomocník pro každou domácnost, který nabízí mnohem více než jen tradiční vysávání. Díky svým specifickým funkcím a příslušenství můžete Vivenso využít na celou řadu úkolů, od čištění podlah až po eliminaci alergenů.

Jak efektivně využít vodní vysavač Vivenso k úklidu?

Přinášíme vám deset tipů, jak z tohoto vysavače vysát maximum.

1. Hloubkové čištění koberců, matrací a čalounění

Se silným sacím výkonem dokáže Vivenso efektivně vyčistit koberce, matrace a další čalouněný nábytek od hluboko usazené špíny a prachu. Díky příslušenství, jako je elektrický klepač, dokáže odstranit i alergeny ukryté ve vláknech látkových materiálů, což je například u matrací pro zdravý spánek zásadní.

2. Odstranění alergenů z ovzduší

Vivenso je vhodné nejen k úklidu, ale také k čištění vzduchu. Srdcem vodního vysavače je separátor, který jednoduše odděluje veškeré nasáté nečistoty z povrchů i ze vzduchu a stlačuje je do vody. Díky silnému víru se nečistoty nedostanou zpět a zůstávají ve vodě. Tímto způsobem neutralizuje alergeny ve vzduchu, což je ideální pro domácnosti s alergiky.

3. Vysávání a vytírání tvrdých podlah

S výměnnými nástavci může Vivenso pohodlně čistit různé typy tvrdých podlah, jako jsou dřevo, linoleum nebo dlažba, bez rizika poškrábání. Používá technologii vodního proudu, která pomáhá nečistoty uvolnit, efektivně je odstranit a dosáhnout hladkého lesklého výsledku bez nadměrné vlhkosti. A zatímco vysáváním zachytíte nečistoty do nádrže s vodou, vytírací funkce důkladně očistí povrch podlah od skvrn s nástavcem 2v1 s mikrovláknovým hadříkem.

4. Čištění nábytku

Pomocí speciálních nástavců z přírodních vláken a regulace přívodu vzduchu pro extra jemné vysávání můžete s Vivensem snadno a rychle vysát povrchový prach z nábytku i všech choulostivých předmětů, jako jsou pokojové květiny, dekorace či elektronika. Naše nabídka zahrnuje malý prachový nástavec, ale i velký pro odstranění prachu ze stěn, stropů a větších hladkých ploch.

5. Čištění stínící techniky, záclon a závěsů

Vivenso s průhledným nástavcem na čalounění v základní výbavě umožňuje bezpečné a efektivní očištění různých žaluzií, záclon i závěsů přímo na jejich místě, což šetří práci spojenou s jejich sundáváním a praním. Speciální nástavce poskytují jemné, ale efektivní ošetření textilií, které často zachytávají mikroskopické částečky prachu a alergenů.

6. Odstraňování zápachu

Sdílíte domácnost s kuřákem? Máte doma zvířecí mazlíčky? Nebo byste se jen rádi zbavili každodenních pachů při vaření v kuchyni? Vivenso disponuje i zabudovanou čističkou vzduchu, která zamezuje pronikání nasátých částeček zpátky do ovzduší. Je to tak snadné otočit kolečkem na jeho ovládacím panelu z pozice Clean na pozici Air a přidat pár kapek vonné esence do nádrže s vodou. Doporučujeme osvěžující esenci máty s okurkou z našeho nového balení Aromaboxu.

7. Asistence při mokrém čištění

Mokré vysávání není jen prostým odstraňováním nečistot, ale přináší také klíčové výhody pro vytvoření zdravějšího prostředí, ve kterém se denně pohybujete. Důkladné tepování koberců a čalouněného nábytku, nebo zanesených spár v koupelně mokrou cestou, je nejefektivnější způsob, jak se zbavit hluboko usazených nečistot. K takovému úklidu přizvěte nástavce na tepování v sadě na mokré čištění a v režimu nastavení přepněte na program Wet.

8. Mytí a čištění oken

Věděli jste, že okna můžete vyčistit bez pomoci čistících prostředků? Mytí oken s Vivensem přináší nový rozměr do každodenního úklidu. Efektivně odstraňuje nečistoty, prach i mastnotu z okenních skel a zajišťuje dokonale čisté a bezšmouhové výsledky bez použití chemie i leštících hadříků. Speciálně navržený nástavec na mytí oken lze použít pouze se sadou na mokré čištění.

8. Čištění interiéru aut

S vodním vysavačem Vivenso můžete snadno čistit i interiér vašeho auta. Jeho kompaktní nástavce se dostanou do těžko přístupných míst a výkonné sání zajistí odstranění i nejmenších nečistot.

9. Nafukování i vakuování

Pokud si chcete ulehčit práci s nafukováním dětských hraček, balónků, nebo zahradních bazénů, plážových matrací či lehátek, pak vás určitě potěší, že Vivenso má s chytrým adaptérem také funkci nafukování. Naopak pro získání více prostoru a eliminaci alergenů v interiéru domácnosti je jednou z jeho funkcí i vakuování předmětů, jako jsou lůžkovin nebo sezónní šatník.

10. Kartáčování domácích mazlíčků

Pročesáváním zvířecích mazlíčků a zároveň vysáváním všech chlupů rovnou do nádoby s vodou u Vivensa předejdete velkému hromadění chlupů v domácnosti a váš zvířecí mazlíček, ať už je to kočka nebo pes, bude z jemné masáže pomocí kartáče na zvířecí srst doslova nadšený.

Pro dosažení nejlepších výsledků pravidelně měňte vodu v nádrži, aby byla čistá a účinná při zachycování nečistot. Nezapomeňte také po každém použití čistit a udržovat všechny příslušenství vysavače, což zaručí jejich dlouhou životnost a efektivitu.

Související příspěvky