Sdílíte domácnost s kuřákem?

Sdílíte domácnost s kuřákem a rádi byste se zbavili všudypřítomného zápachu z cigaret? Prozradíme vám, jaké jsou výhody čističky vzduchu vodního vysavače Vivenso.

Kuřák a nekuřák v jednom bytě

V uzavřených prostorách, jako je byt nebo auto, by mělo být zásadou nekouřit. Mnozí dlouholetí kuřáci však taková rozhodnutí nejsou schopní dodržovat a pach z cigaret postupně pohltí celou jejich domácnost. Pokud je i tohle váš případ nebo s kuřákem bydlíte a zápach z cigaret vám je nepříjemný, poradíme vám, jak se ho dá účinně zbavit.

Cigaretový kouř: Tipy, jak se ho v domácnosti zbavit

Pro účinný boj proti cigaretovému zápachu si musíme uvědomit, co přesně zápach způsobuje. Jsou to malé popelavé částečky z cigaretového kouře, které se usazují na všech površích. Nejsilněji pak nasáknou do textilií a čalouněného nábytku.

• Vše vyprat!

Může se to zdát jako zbytečná rada, ale opak je pravdou. Na samotném začátku boje proti zápachu z kouře vyperte vše, co se vyprat dá. Na mysli máme především záclony, závěsy, ubrusy, běhouny nebo přehozy. Ideálním pomocníkem vám může být Eco prací gel s enzymy a lanolýnem, který šetrně vypere všechny typy prádla a příjemně ho provoní jemnou damašskou růží.

• Důkladně vysávat!

Stejně jako praní, i vysávání je neskutečně důležité. A to nejen vysávání podlah, ale i nábytku, parapetů nebo skříní. Částečky z kouře se totiž usazují opravdu všude a pokud se jich důkladně nezbavíte, nezbavíte se ani zápachu. Na vysávání nábytku použijte jemný štětec z přírodních vláken a na těžko přístupná místa zvolte speciální štěrbinový nástavec pro vodní vysavač Vivenso. Díky Vivensu a inovativní technologii jeho separátoru, který stahuje nasáté nečistoty do vody, se nemusíte bát, že se prach společně s částečkami kouře dostane zpět do ovzduší. Vše zůstane v nádrži s vodou a zpět se vrací jen profiltrovaný vzduch bez nečistot.

• Hloubkově čistit!

To se týká především pohovek, koberců, matrací a čalouněného nábytku, kam se zápach vsákne nejsilněji. A když hloubkově, tak ideálně šetrným mokrým čištěním. Se sadou na mokré čištění pro vodní vysavač Vivenso dosáhnete zvlášť vysokého stupně čistoty a čistící koncentrát, který je součástí této sady propere i ty nejhouževnatější nečistoty od samotného kořene vláken.

• Aroma difuzér!

Nejen, že vám pomůže dosáhnout ve své domácnosti požadované vůně, ale je skvělý i proto, že vzduch osvěží a dodá mu požadovanou vlhkost. Pokud do něj přidáte i pár kapek víceúčelové dezinfekce Eco Clean Air, kompletně zničíte bakterie všude v místnosti, kde se vyskytují a zneutralizujete toxické pachy nejen z cigaretového kouře.

Jaké jsou výhody čističky vzduchu?

Vodní vysavač Vivenso disponuje technologií vodního filtru a vestavěným systémem čištění vzduchu, která zamezuje pronikání nasátých částeček zpátky do ovzduší. To ocení nejen domácnosti s kuřákem, ale především v jarním období také alergici či astmatici. Díky namočení a ztěžknutí všech nasátých nečistot se budete moct doma opět zhluboka nadechnout, aniž byste se museli obávat, že se nečistoty z vysavače kdykoliv mohou dostat zpět do vzduchu ve vaší domácnosti.

Zbavit se zápachu z cigaret je s Vivensem tak snadné, jako na jeho ovládacím panelu otočit
kolečkem z pozice CLEAN na pozici AIR. Nevěříte? Vyzkoušejte ho zdarma nezávazně u vás doma.

Související příspěvky