Senná rýma – pomůže vám vodní vysavač!

Kýchání, smrkání, ucpaný nos a svědění v nose a očích? Poznáváte se, vítejte v klubu alergiků, které trápí alergická neboli senná rýma. Klub je to poměrně veliký, protože je v České republice trápí senná rýma každého pátého člověka.

Nepodceňte léčbu

Říkáte si, že s nějakou rýmou k lékaři nepůjdete? To je chyba. Alergická neléčená rýma se může vyvinout až v astma, které už je závažnějšího charakteru. A navíc zbavit se senné rýmy vám pomůže opět nabrat energii a nebýt stále unavený z věčného smrkání, kašlání a kýchání. Protože s ucpaným nosem si moc nezasportujete, ani nevyspíte. Každý klasickou rýmu známe, za týden je pryč, ale senná rýma se nás jen tak nepustí, nestačí, že odkvetou rostliny, které vás trápí, může ji způsobovat také prach a roztoči a ti jsou s námi bohužel po celý rok.

Nemine vás návštěva ORL ani alergologie

První návštěvu naplánujte ke svému praktickému lékaři, tam mu sdělíte své příznaky a on vás pravděpodobně pošle na kožní alergologické testy. Ty určí jaké alergeny vaši rýmu spouštějí. Testy často bývají doplněné o vyšetření krve. Nejdůležitější je zjistit, na co tělo reaguje a začít se tomu vyhýbat. To ovšem v mnoha případech není jednoduché. Některé květiny rostou celoročně a také roztoči a prach jsou všude kolem nás. Základem je dokonale připravit svou domácnost.

Potlačte příznaky s pomocníky

K léčbě senné rýmy se obecně nejvíce využívají antihistaminika. To jsou látky, které potlačí účinek hlavního alergenu. Antihistaminika jsou prvním krokem při léčbě alergie a také jsou první pomocí. Ovlivňují hlavně kýchání, nosní sekreci a svědění v nose. Mají také pozitivní vliv na zmírnění příznaků od dalších alergenů. Antihistaminika se podávají přerušovaně při výskytu alergické reakce nebo dlouhodobě v případě senné rýmy.

Na ucpaný nos a podrážděnou nosí sliznici se podávají protizánětlivé topické nosní steroidy. Ty potlačí zánět sliznice, snižují otok sliznice a vodnatou sekreci. Mají tak pozitivní vliv na všechny příznaky rýmy. Některé typy mohou také ovlivnit oční příznaky.

Nebojujte s alergeny sami

Zbavit domácnost roztočů, prachu a jiných alergenů není jednoduché, ale ne nemožné. Skvělým pomocníkem, který nesmí v žádné domácnosti alergika chybět je vodní vysavač Vivenso. Jak vám může vysavač pomoci s poletujícími alergeny?

Multifunkční vysavač Vivenso na vodu díky moderní technologii dokáže podlahy a koberce zbavit roztočů, prachu i alergenů. Navíc díky funkční čištění vzduchu je dokáže odstranit také ze vzduchu. Na zemi ani ve vzduchu se tak žádné alergeny neobjeví a vaše domácnost bude pro alergika bezpečná.

Vysavače Vivenso pracuje na stejném principu jako příroda a nečistoty filtruje přes vodu. To znamená, že se nečistoty namočí a nemohou pak poletovat vzduchem ani uniknout z nádoby. Nejen, že tam zbaví vaší domácnost alergenů, ale také vytvoří příjemné klima. Svěží vůně můžete také dosáhnout za pomocí osvěžovače vzduchu, který zároveň likviduje bakterie a viry v ovzduší.

Štítky

Související příspěvky