Topná sezóna přichází a s ní i výkyvy vlhkosti. Jak na ni vyzrát?

Čekají nás dlouhé večery a s nimi i příjemné teplo linoucí se od krbu, či radiátorů. Víte ale, že společně s topnou sezónou přichází i výkyvy vlhkosti? Jak na ni vyzrát a chránit tak nejen své zdraví se dozvíte v dnešním blogu.

Bydlení a úskalí topné sezóny

Příchodem září nám podzim začne pomalu klepat na dveře, a kromě krásných barev a čerstvého podzimního vzduchu nás čeká i nemilá starost, a tou je příchod topné sezóny. Jejím hlavním úskalím je kolísání vlhkosti vzduchu v důsledku kolísání jeho teploty a taková nepřiměřená vlhkost pak může mít i negativní vliv na naše zdraví.

Jaká je optimální vlhkost vzduchu v domácím prostředí?

Vlhkost vzduchu v domácnosti a její optimální hodnoty závisejí na teplotě vzduchu. Obecně ale platí, že míra vlhkosti by se měla pohybovat mezi 40 a 60 %. V letních měsících, kdy panují horka může být vlhkost o něco nižší, s horní hranicí 55 %. Naopak v zimě nevadí hodnoty začínající na 45 %.

První signál problémů s vlhkostí

Příliš vysoká nebo příliš nízká? V obou případech může nevhodná míra vlhkosti vést až ke zdravotním komplikacím. Pokud vás trápí vysoká vlhkost vzduchu, je vaše domácnost ideálním prostředím pro vznik bakterií a plísní. Naopak příliš nízká vlhkost vzduchu může způsobovat suchý dráždivý kašel, pálení očí nebo obecně poškození sliznic dýchacích cest.

Při problémech s vysokou vlhkostí je nejvhodnější vnitřní prostory účinně větrat. Nejefektivnější cestou, jak dostat do domácnosti čerstvý vzduch je vytvořit průvan a s vysokou vlhkostí se můžete rozloučit. Pokud však toto řešení nestačí, je vhodné s ní bojovat profesionálními technologiemi v podobě pohlcovačů vlhkosti.

Trápí-li vás naopak nízká vlhkost vzduchu, není nic jednoduššího než sáhnout po čističce vzduchu, která do vnitřních prostorů navrátí ztracenou vzdušnou vlhkost! S naší čističkou vzduchu Airvenue, a zároveň osvěžovačem na vodní bázi vám pomůžeme výrazně zredukovat různé pachy i alergeny ze vzduchu, které jsou spouštěči nejběžnějších alergií. Stačí skleněnou nádržku jednoduše naplnit dostatečným množstvím vody, nasadit na ni nástavec s ovládáním a samočinně začít s čistěním vzduchu, u kterého laboratorní testy prokázaly až 11 m prostoru za hodinu provozu. Přidáním pár kapek éterické esence z našeho vonného setu si navíc vytvoříte příjemně provoněnou atmosféru, a to nejen doma, ale i všude tam, kde je pro vás spokojený host na prvním místě.

S čističkou vzduchu Airvenue vám pomůžeme zoptimalizovat kvalitu vnitřního vzduchu, a to nejen v domácím prostředí!

Související příspěvky