Výhody a oblasti využití vodního vysavače

Velká výhoda vodních vysavačů oproti tradičním vysavačům spočívá v tom, že tyto inovativní přístroje neztrácejí sací sílu. U vysavače pracujícího suchou metodou sací síla s plnícím se sáčkem na prach postupně ochabuje. Proti této formě ztráty sací síly je vodní vysavač technologicky vyzbrojen. Kromě toho jsou sáčky do vysavačů nezanedbatelným nákladovým faktorem, ze kterého se během několika let provozu stane faktor, který náklad zvyšuje. U vodního vysavače se musí měnit pouze voda v přístroji, což je kvůli díky množství potřebné vody sotva postřehnutelná položka.

Vodní vysavač má vůči standardním vysavačům výhodu i z hygienického hlediska. Špína, která se v sáčku do vysavače shromažďuje po celé týdny a měsíce, obsahuje směs anorganických a organických odpadních látek. Tato směsice může být příčinou nepříjemného zápachu a zdraví škodlivých výparů. Uložení nasátých látek ve vodní nádrži má i další přednost: Nezřídka se stává, že člověk omylem vysaje cenné drobnosti, jako např. šperky. Nalézt takové drobnosti a vylovit je bývá velice namáhavá a nevábná práce, pokud je musíte lovit v sáčku vysavače. Pokud člověk takové drobnosti vysaje vodním vysavačem, dají se snadno získat zpět tím, že při vylévání vodu z nádrže jednoduše přecedíte.

Vodní vysavač jako je Vivenso, je multifunkčním přístrojem, který se dá použít v mnoha oblastech doma, v kanceláři nebo při péči o auto. Tento užitečný čisticí přístroj se dá vybavit mnoha násadami, které umožňují jak rychlé mytí oken, tak zvlhčení pokojových rostlin. Vivenso osvěží vzduch v prostoru, odstraní skvrny, vyčistí čalounění, podlahy a odstraní nevítané zvířecí chlupy.

Při koupi vodního vysavače je již součástí dodávky rozsáhlá standardní sada hubic a příslušenství

Přístroj jako Vivenso je dodáván s nástavcem pro štěrbiny, nástavcem na čalounění, přepínatelným nástavcem na podlahu, čistícím hadříkem s ošetřujícím prostředkem. Pokud si vyberete sadu Premium, získáte další praktické násady pro obzvlášť důkladný a brilantní úklid. Kombinace všech násad umožňuje komplexní čištění celého obytného prostoru. S násadou na mytí oken se pro vás i tato činnost stane potěšením. S výkonnou elektrickou hubicí Vivenso se dají podlahy důkladně vyčistit i po soumraku.

Díky světlým a vůči vibracím odolným LED světlům, která jsou v elektrické hubici integrována, je podlaha dobře osvětlena. I stinné kouty místnosti jsou najednou dobře viditelné. Vysávání pod gaučem a pod postelí je ještě jednodušší, jsou-li místa s nahromaděným prachem na první pohled viditelná v zářícím světle elektrické hubice. Kontrolka motoru umožňuje funkčnost elektrické hubice rozpoznat na první pohled.

Kdo vysává vodním vysavačem Vivenso poprvé, bývá často udiven či šokován, kolik špíny a prachu se z podlahových krytin nasbírá

Nejpozději při vyprázdnění vodní nádrže je jasné, jaký výkon vodní vysavač podává tím, že nečistoty z koberců a ostatních podlahových krytin odstraní a zcela naváže ve vodě. Jednou vysátý prach se již znovu nevrací do vzduchu v prostoru. Díky své sofistikované technologii zadrží Vivenso neuvěřitelných 99,9 % prachu a váže jej ve vodě.

Vodní vysavače mívají vzhledem ke své konstrukci vyšší váhu než vysavače pracující suchou metodou. Některé modely však vyžadují větší množství vody v nádrži než jiné, čímž se pak zvyšuje hmotnost, a navíc je z důvodů ochrany životního prostředí žádoucí ekonomičtější spotřeba vody. Zejména v obytných prostorech, které se rozprostírají přes několik pater, si člověk při stoupání do schodů rychle všimne každého kila navíc.

Kromě hmotnosti ztěžuje manipulaci s vysavačem i nevhodně umístěné těžiště nebo nevhodné připojení koleček. Vivenso se spokojí se 2 až 3 litry vody, dá se zcela snadno ovládat a jeho celková váha 7,3 kg odpovídá lehkému příručnímu zavazadlu, které si můžeme vzít do letadla. Ani uskladnění Vivensa není nikterak náročné. Přístroj se dá po použití snadno demontovat a vyčistit.

Všestrannost vodního vysavače Vivenso je ohromující

Na rozdíl od vysavačů vybavených sáčky se vodní vysavače postarají díky konstantnímu sacímu výkonu nejen o důkladné vyčištění podlah. Vodním vysavačem se dají pohodlně a efektivně vyčistit také záclony, postele, rostliny a obklady. Některé modely, jako je například Vivenso, vysávají i tekutiny a mohou být použity i k vakuování.

Všestrannost vodního vysavače, jako je Vivenso je ohromující. Standardní vysavače sice zadrží prach a špínu, jemné částice spolu s teplým vzduchem však znovu vyfukují do prostoru. Jemný prach se v místnosti vznáší a znovu usazuje. Aby se tomu zamezilo, používají někteří výrobci vodních vysavačů HEPA filtry, které zadrží i malé částice o velikosti pod 10 pm a redukují tak rozptýlení jemného prachu v prostoru. I HEPA filtry se však časem zanesou, takže se musejí pravidelně vyměňovat. Kromě toho je zde nebezpečí, že vzduch v HEPA filtrech obsahující zbytkovou vlhkost povede ke vzniku plísní a spóry plísní se rozšíří po obytném prostoru. Moderně konstruované high-tech vodní vysavače, jakým je Vivenso, nepotřebují žádné přídavné filtry, místo toho používají vysoce účinné separátory, aby ze vzduchu v prostoru natrvalo odstranily i ty nejjemnější částice.

Vivenso od společnosti Pro-Aqua se od jiných vodních vysavačů liší i tím, že je zcela zkonstruován i vyroben v Německu. Produkty vyrobené v závodě Suhl v Durynsku disponují nadprůměrně vysokou kvalitou zpracování. Před tím, než vodní vysavače Vivenso opustí výrobní haly je podrobně přezkoumána jejich funkčnost.

Mezi nejdůležitější kritéria při nákupu vodního vysavače patří bezproblémové fungování a vysoký výkon

Abyste se z přístroje mohli dlouho radovat, je zapotřebí vysoká kvalita zpracování. Pohodlné ovládání a ergonomický design jsou dalšími body, které byste měli při nákupu zohlednit. Mnoho lidí kupujících vodní vysavač se rozhodne pro tuto inovativní technologii sání, neboť hledají přístroj, který co nejméně zatěžuje osoby s alergickými obtížemi. Aby vodní vysavač mohl čistit i silně znečištěné obytné prostory, musí mít silný motor. Výkon by měl být plynule nastavitelný, aby se síla sání dala přizpůsobit aktuálnímu stupni znečištění. I při plném vytížení by hluk měl zůstat snesitelný – ušetří to nervy a práce s vysavačem se pro vás nestane zátěží.

Promyšlená konstrukce, kterou se vyznačuje vodní vysavač Vivenso, usnadňuje přístup k jednotlivým modulům a dělá z čištění i sestavování vysavače snadnou záležitost. Vivenso se skládá ze tří modulů: hlavy motoru, nádrže na vodu a podvozku. Vzhledem k tomu, že vysavač na vodu pracuje s vodou a pro svůj provoz se vodou plní, jsou všechny elektrické komponenty plně chráněny před vlhkostí. Jistič brání vzniku poranění obsluhující osoby nebo škody na zařízení i v případě, že se voda rozlije a přístroj namočí.

Toto je zejména pro domácnosti s dětmi nebo domácími zvířaty důležitá vlastnost, která by při pořizování vodního vysavače měla být zohledněna. V ideálním případě má nádrž na vodu skládací rukojeť, která usnadňuje vyjmutí nádrže a její opětovné naplnění se tak stane snadnou rutinní záležitostí. Všechny západky, které drží pohromadě jednotlivé prvky vodního vysavače by se měly dát snadno a bez větší námahy uvolnit i zavřít. Zde vodní vysavač Vivenso boduje stabilními a ergonomicky tvarovanými uzavíracími prvky, které umožňují snadnou montáž i demontáž přístroje i netrénovaným osobám. Všechny prvky se dají uvolnit ručně. Jedinou výjimkou jsou separátory, pro které se používá čisticí klíč patřící k dodanému příslušenství.

Na rozdíl od jiných vodních vysavačů si Vivenso vystačí s příkonem 800 wattů. Tím je zaručeno, že účet za elektřinu zůstane nízký a že v domácí elektrické síti budou moci být zapojeny i další spotřebiče, aniž by byla síť přetížena. Zatímco jiné vodní vysavače používají motory s příkonem hodně přes 1000 wattů, Vivenso si díky svému vysoce efektivnímu a technologicky vyspělému provedení vystačí s ekonomicky pracujícím motorem. Ve většině případů postačuje pro čištění průměrně znečištěného koberce příkon 500 wattů.

Související příspěvky