Zvlhčovač a osvěžovač vzduchu v unikátním designu

Vytvořit si doma příjemné a zdravé klima není vždy jednoduchý úkol. S nastolením ideální teploty, vlhkosti a příjemné vůně vám mohou pomoci pomocníci v podobě zvlhčovače a osvěžovače vzduchu. Jak si ovšem vybrat ty správné pomocníky? S tím vám poradíme my.

Víte, že…

ideální vlhkost je mezi 40 – 50 %, ale že ve většině místností v rámci topné sezóny je vlhkost pouhých 20 %. Zvlhčovače vzduchu brání před podrážděním sliznice a mají pozitivní efekt na vytváření odolnosti proti infekcím, pomáhají při nachlazení, suchém kašli.

Než začnete vybírat

Před zakoupením zvlhčovače je nejprve potřeba se zamyslet nad tím, co do něj očekáváme a jakého výsledku chceme dosáhnout. Důležitá je také velikost místnosti a v neposlední řadě také jeho design, přeci jen bude součástí místnosti.

Na začátku je tak důležité si položit základní otázku a to „kolik chcete do zvlhčovače investovat„. Jednoduché modely, které jsou levnější mají většinou jen jednu funkci, a to dodat vzduchu potřebnou vlhkost. Ovšem moderní zvlhčovače nabízejí funkcí několik, nejatraktivnější je osvěžovací funkce. Zvlhčovač je tak zároveň osvěžovačem vzduchu.

Výhodou moderních zvlhčovačů je také funkce regulace a hlídání ideální vlhkosti. Stačí ho jen nastavit a o nic se nestarat. Navíc mají moderní vysavače jedinečný design a velmi často jsou výrazným designovým prvkem. Druhou variantou je, že jsou velmi nenápadné a málokdo si jich všimne.

Manuální zvlhčovače

Jednoduché manuální zvlhčovače nedokáží sami ohlídat vlhkost vzduchu, tu si musíte ohlídat sami za pomoci vlhkoměru.U manuálních zvlhčovačů se často stává, že vypouští mlžinu (páru) dokud jim nedojde voda. To má za příčinu, že může být vzduch převlhčený a na nábytku se začne usazovat vodní kámen.

Moderní zvlhčovače

Zvlhčovače a automatickou regulací vlhkosti pak vše ohlídají za vás. Jsou vybavené tzv. hygrostatem, který měří vzduch v místnosti. Je tak možné u nich nastavit požadovanou cílovou vlhkost. Zvlhčovač se pak začne zapínat a vypínat tak, aby udržel požadovanou vlhkost. Moderní zvlhčovače také obsahují deminerilizační patronu a nedochází tak ke vzniku vodního kamene, který by se usazoval na nábytku.

Do bytu alergika

Pokud musíte zařídit domácnost, ve které žije alergik nebo astmatik, je potřeba, aby se více kromě vhodné vlhkosti dbalo především na čistotu vzduchu. Je tak nezbytné mít doma čističku vzduchu. Díky čistému a zvlhčenému vzduchu vznikne ideální klima.

Čistička vzduchu se používá po celý rok, je důležité vzduch zbavovat škodlivých alergenů, prachu a nečistot. Za to zvlhčovače se více využívají při měsících, kdy se topí a topení vzduch vysušuje. Vyplatí se tak vybírat čističky s zvlhčovačem.

Máte-li doma astmatika nebo alergika ideálním pomocníkem se zajištěním zdravého prostředí jsou multifunkční vysavače s vodním filtrem jako je vysavač Vivenso. Nejen, že zbaví podlahy a koberce všech nečistot a alergenů, ale také slouží jako čistička vzduchu a zbaví tak vzduch dráždivých složek.

Další z funkcí je například osvěžovač vzduchu. Vysavače tak během toho co čistí vzduch do něj uvolňuje vonné esence a vaše domácnost je čistá a voňavá.

Samostatné osvěžovače

Možností jak vytvořit ideální klima v místnosti jsou osvěžovače, které se vyrábějí v úchvatném designovém provedení. Vhodné jsou ideální osvěžovače vzduchu na vodní bázi, které navíc příjemně probublávají a vy tak můžete relaxovat.

Nejnovější technologie také nabízejí funkce jako je samospouštění, 3 stupně rychlosti a co jistě oceníte je měření teploty prostoru a infra záření, které hubí bakterie, viry a další škodlivé organismy a látky poletující vzduchem.

Související příspěvky