Jak se zbavit alergie na kočky a psy?

Alergie na zvířata je poměrně běžnou záležitostí, Nejčastěji lidem vadí kočky a psi. Někdy se alergie může objevit až během života a pokud už je domácí mazlíček členem rodiny, je velmi obtížné se s ním rozloučit. Existují ovšem možnosti jak zařídit poklidné soužití alergiků a domácích mazlíčků. Přečtěte si jak to vyřešit.

Není alergie na chlupy, ale bílkoviny

Na úplný začátek je potřeba uvést na pravou míru, co je tím alergenem. Není to, jak se většina lidí domnívá, srst samotná, ale bílkoviny, které se na nich usazují. Stejně tak jsou na slinách, potu, lupech nebo v moči. Proto je vždy kontakt alergika se zvířetem tak bouřlivý a zvláště po mazlení.

Alergické reakce nemusí vyvolat pouze přímý kontakt s bílkovinou, ale stačí, když zvíře bylo v místnosti, nebo se alergik dostane do kontaktu s člověkem, který doma psa má a pravidelně se s ním mazlí. Bílkoviny se díky své lehkosti mohou pohybovat vzduchem nebo se přichytit na oblečení či vybavení v domácnosti.

Klasickým řešením jsou léky

Léky na alergii jsou spolehlivým pomocníkem při kontaktu s alergenem. Ale nejsou dlouhodobým řešením a pro někoho u koho se objevila alergie na kočku nebo psa a mazlíčka už má doma, to není řešení. Je potřeba přejít k trvalejšímu a dlouhodobějšímu řešení. Je potřeba tak dodržovat dvě zásady – odstranit alergeny ze zvířete a odstranit alergeny z domácnosti.

Jak zbavit kočky nebo psa alergenů?

Na odstranění alergenů přímo ze srsti zvířátka existují speciální přípravky. Mají z úkol výrazně snížit množství alergenů roznášených psem nebo kočkou. Je důležitá správná aplikace a pravidelné používání. Díky tomu se odřízne zdroj alergenů, které by se rozšiřovali po domácnosti. Možností je také koupat mazlíčka v klasickém šamponu, ale také koupání by bylo potřeba minimálně dvakrát týdně.

Zbavte svou domácnost dráždivých alergenů

Jak už jsme napsali, bílkoviny poletují vzduchem a zachytávají se na věcech a podlahách. Je tak nezbytné je z domácnosti pravidelně odstraňovat. Chlupy na sedačce, sliny na podlaze nebo moč na koberci, to vše musí pochopitelně pryč a to dokonale. Ideálním pomocníkem vám bude vysavač s vodním filtrem.

Ten díky speciální technologii vodního filtru a motorové hlavy dokáže podlahu a koberce zbavit všech nečistot včetně alergenů, prachu a roztočů. Vodní vysavač Vivenso pracuje na principu vodního filtru a veškeré nečistoty jsou tak namočené a nemají šanci jak z nádoby uniknout a dostat se opět do vzduchu. Namočené nečistoty se pak jednoduše vylijí.

Pryč s alergeny z matrace, závěsu i pohovky

Vysavač Vivenso neslouží pouze k čistění podlah a koberců, ale také ho mlžete použít na čištění pohovek, křesel nebo martrací v posteli. To jsou všechna místa, kam se mohou alergeny dostat a dráždit tak alergika. Vynechat byste neměli ani závěsy, záclony nebo rolety. I s tím si vodní vysavače Vivenso poradí, stačí zvolit správný nástavec.

Vzduch zbavený alergenů

Výhodou multifunkčního vysavače Vivenso je jeho funkce čističky vzduchu. Zbaví tak vzduch v domácnost poletujících alergenů a vytvoří klima vhodné pro alergika. Poletující alergeny budou opět namočené a tudíž nebudou mít šanci dále poletovat a dostat se do vzduchu.

Související příspěvky