Jarní úklid domácnosti snadno a rychle?

Plánujete jarní úklid? A je pro vás velký úklid domácnosti noční můrou? Nebo už ho máte za sebou? Na našem blogu jsme si pro vás připravili několik zajímavých rad a tipů, jak snadno, rychle, a hlavně bez stresu zvládnout jarní úklid domácnosti. Každý byt či dům si po zimě žádá důslednou péči a úklidem vše začíná.

Jak si ulehčit jarní úklid domácnosti?

Naplánujte si ho! Pokud si jarní úklid systematicky rozplánujete, vyčleníte si na něj dostatek času a pořídíte si všechny potřebné přípravky, vyhnete se zbytečným nervům a stresu z velkého úklidu. Když si za úklid slíbíte nějakou odměnu, uvidíte, že vám to půjde lépe od ruky (a možná i s úsměvem).

Jak postupovat při velkém jarním úklidu?

S každým úklidem vždy začínejte odshora. Dejte věcem svá místa a zbavte se nepořádku před samotným čistěním. Utřete prach a tahy dělejte odshora dolů. Při mytí oken začínejte vždy od rámu okna. Květiny osprchujte a zbavte usazeného prachu. Záclony a závěsy vyperte, a ještě vlhké opět pověste. Čistící prostředky naneste a nechte chvíli působit před důkladným drhnutím. Koberce vysávejte proti směru vlasu. Vytíráním podlahy svůj úklid zakončete.

Rady, jak zatočit s prachem?

Prachu se lze zbavit několika způsoby; např. čistícím hadříkem z mikrovlákna nebo 100% bavlny. Jiné pomůcky například z polyesteru prach naopak odpuzují. Prach vždy utírejte odshora dolů. Pro efektivním zbavení se prachu z nábytku, oken, obrazů, zrcadel, i dalších citlivých ploch můžete využít nástavec speciálně určený pro vysávání prachu, tzv. štětec na prach, kdy je prach setřen z povrchu antistatickými štětinami a je vysán přímo do nádoby vodního vysavače Vivenso. Prach se navíc nevíří, naopak je nasáván i okolní poletující prach v prostoru.

Funkční čistící prostředek ocet a voda

Zeptejte se zkušené babičky, jak nejlépe čistí obyčejný ocet s vodou, anebo si sami čistící prostředek vyrobte a předejte zkušenosti dál. Nádobu rozprašovače stačí naplnit jedním dílem octa ku třem dílům vody a tato chemická domácí zbraň vám skvěle vyčistí nečistoty, odstraní mapy, a dokonce i zbaví usazeného kalu. Podobný pomocník v domácnosti může být i jedlá soda.

Skvělý tip na kvalitní úklid koberců a podlah

I podlahy vysajte předtím, než je začnete vytírat. Multifunkčním pomocníkem nejen k vysávání podlah a koberců se ve vaší domácnosti může stát vodní vysavač Vivenso. Vivenso nefunguje jako běžný sáčkový vysavač. Nečistoty a prachové částice jsou u Vivensa díky dvoustupňovému separátoru zachycovány do vodní nádrže a vázány přímo na vodu. Vodní filtr zachytí až 99,9 % nečistot, a navíc do prostoru krásně vrací pročištěný vzduch. Vytírací funkce vysavače Vivenso je pak perličkou na konec k finálnímu úklidu vaší domácnosti.

S pořízením vodního vysavače Vivenso vás od snadného a rychlého úklidu budou dělit jen tři litry kohoutkové vody, které Vivenso potřebuje ke svému výkonu.

Příjemné jarní uklízení vám přeje promujdomov.cz!

Související příspěvky