Je čas na podzimní úklid! Vyzkoušejte vodní vysavač

Také vás čeká mytí a leštění oken? Čištění koberců, sedačky i matrací? Praní záclon a závěsů? A další a další domácí práce? Co všechno dělat při podzimním úklidu, aby ten vánoční byl jednodušší? Na našem blogu jsme si pro vás připravili několik tipů, jak si ulehčit podzimní úklid domácnosti!

Podzim: čas na úklid!

Podzimní období je ideální k pořádnému úklidu domácnosti. Ptáte se, proč zrovna podzim? To proto, že se blíží Vánoce a vy si chcete ušetřit stres z nepořádku a věnovat více času rodině, pečení cukroví, setkávání se s přáteli, nakupováním na adventních trzích a zkrátka tu pravou předvánoční atmosférou bez zbytečné nervozity z neumytých oken, nevyčištěných koberců, čalounění i matrací.

Jak na podzimní úklid?

V prvním kroku se zaměřte na protřídění všech zbytečností, které se vám během roku či více let v domácnosti nahromadily a beztak je nepoužijete, jen vám bylo líto je vyhodit tak rychle. Prázdné láhve, prošlou kosmetiku, nalomenou vařečku? Ponožky s dírou, protože je někdy zašijete? Pět podzimních kabátů, co kdyby jednou zase náhodou? Malé boty, protože jsou cool a palce to ještě zvládnou? Skleničky, co se hodily na marmelády, ale v létě nebyl na zavařování čas? Papírkové boxy od plen, protože se na něco budou hodit, ale na co, doteď se jen přeskakují? Vázička, do které se nevejde ani kytka, ale lepí se na ni krásně prach? Zavěšená levandule, která už je zralá na občanku?

No, nechali jsme se trochu unést, ale kolik z vás se v tomto alespoň jednou vidělo?

Co dělat při podzimním úklidu?

Po tom, co odstraníte všechny možné lapače prachu a překážky v domácnosti, začíná ten pravý úklid. Každý z nás má svoje taktiky, jak naložit s úklidem domácnosti, a to i tím velkým podzimním. Co tedy můžete už během podzimu udělat, aby nadcházející předvánoční nebyl jeden velký úklidový nervák?

  • umýt a vyleštit okna
  • vyčistit čalounění a matrace
  • vyčistit koberce i spáry na podlaze
  • zbavit závěsy, skříně, komody, knihovny, příborníky i svítidla od prachu
  • zazimovat květiny a dopřát jim podzimní osvěžení
  • vakuovat polštáře, deky, peřiny nebo plyšové hračky

Jak si ulehčit podzimní úklid?

K takovému seznamu prací není zapotřebí stovky čistících prostředků a desítky úklidových přístrojů. Seznamte se s VIVENSEM, multifunkčním vodním vysavačem, a váš podzimní úklid bude jen o něm a 3 litrech kohoutkové vody. A navíc se při každé činnosti s VIVENSEM propírá vzduch v prostoru, pohlcuje nečistoty, bakterie, pachy i alergeny, a tím zlepšuje domácí klima. To jistě ocení nejeden alergik.

Mytí oken a čištění spár s vysavačem VIVENSO

Okna všeho druhu zvládne VIVENSO hravě s nástavcem na mytí oken. Jedním tahem nastříkáte vodu na sklo a druhým tahem ji setřete a vysajete. Stěrka Squeegee je vhodná na důkladné čištění zaschlých spár nejen v koupelně, na mokré čištění hladkých podlah i kuchyňských kachliček.

Hloubkové čistění matrací, čalounění i koberců

S vysavačem VIVENSO a jeho elektrickým klepačem se i taková práce stane hračkou. Elektrický klepač vyklepe z matrace prach až do 20 centimetrů, ale hloubkově vysaje i nečistoty z koberců a čalouněného nábytku.

Vakuování

Nejenže s vodním vysavačem VIVENSO zvládnete vše již zmíněné, ale dokonce vám pomůže vyvakuovat polštáře, deky, peřiny, plyšové hračky, a zbavit je tak všech nashromážděných nečistot. Stačí tyto věci dát do pytle na vakuování, využít nástavec na vakuování u VIVENSA a vysát. Takto můžete uklidit i šatní skříně. Letní věci stačí dát do vakuovacího pytle a uskladnit tak, že získáte spoustu místa ve vaší skříni na zimní oblečení.

Jak se zbavit prachu v domácnosti?

Se štětcem na prach, který je součástí příslušenství vysavače VIVENSO, odstraníte prach z rostlin, závěsů, vitrín, komod i dalšího nábytku. Štětec je vyrobený z přírodních vláken a díky tomu velmi šetrný ke každému předmětu.

Multitalent na úklid si zamiluje i tu vaši domácnost a vy si zamilujete VIVENSO!

Související příspěvky