Zdravý spánek bez roztočů v matraci!

I přesto, že pravidelně měníte ložní prádlo a udržujete svou domácnost v čistotě, ji můžete sdílet s roztoči. Co způsobují a jak se jich zbavit z matrací se dočtete v našem blogu.

Co způsobují roztoči a čím nás ohrožují?

Roztoči jsou mikroskopická stvoření, vzdáleně příbuzná pavoukům, která se přirozeně vyskytují v mnoha různých prostředích, včetně toho domácího. V domácnosti se s nimi setkáváme například v kobercích, v čalounění nábytku, v lůžkovinách, ale i v matracích.

Roztoči sami o sobě nejsou pro člověka nebezpeční, vážnější problém nastává ve chvíli, kdy je člověk náchylný k různým typům alergií. Alergie na roztoče je ve své podstatě alergií na jejich výkaly, které obsahují zvláštní typ proteinu, na který jsou alergici citliví. Ať už ve své domácnosti máte nebo nemáte alergiky, je vhodné se roztočů pravidelným a důkladným úklidem zbavovat.

Jak se zbavit roztočů v matraci?

Minimalizovat výskyt roztočů v matraci lze mnoha způsoby. Zdaleka nejúčinnější je její pravidelné a hloubkové čištění. K tomu vám skvěle posloužíme nástavcem s funkcí elektrického klepače k vysavači Vivenso. Kromě toho je také vhodné často měnit lůžkoviny a prát je při vyšších teplotách. Můžete také použít ochranné potahy na matrace, které mohou proniknutí a množení roztočů v matraci částečně zabránit.

Výhody hloubkového čištění s Vivensem

Elektrický klepač vodního vysavače Vivenso se hodí pro péči o koberce, čalounění a hloubkové čištění matrací, kde se roztoči nejčastěji vyskytují. Jeho hlavní výhodou je, že na rozdíl od standardního nástavce na vysávání proniká do hlubších vrstev vysávaného povrchu, a to až do hloubky 20 centimetrů, pomocí intenzivních vibrací klepací hlavy. Vysáté nečistoty, prach, roztoči i jejich vajíčka a výkaly jsou díky vodnímu filtru ihned namočeny, ztěžknou a nemohou se již dostat zpět do ovzduší a ani do vaší matrace.

Matrace nestačí jen vyluxovat, ale i vyklepat! Díky elektrickému klepači vyčistíte naprosto důkladně každou matraci od nečistot, a to pouhým luxováním vnějšího povrchu, ale i hloubkovým čištěním suchou cestou a bez použití jakýchkoliv chemických prostředků. Práci skvěle odvedou vibrace, které elektrický klepač vydává a silný výkon, kterým vodní vysavač Vivenso disponuje.

Víte, na čem spíte?
Objednejte si zdarma nezávazně předvedení vodního vysavače Vivenso přímo u vás doma.

Související příspěvky