Jak funguje vodní vysavač se separátorem?

Přemýšlíte o nákupu vodního vysavače, ale stále váháte, jaké parametry zvolit? Jedním z hlavních rozdílů mezi Vivensem a ostatními vodními vysavači je speciální dvouchodový separátor. Co separátor je, v čem spočívají jeho hlavní výhody a jak vodní vysavač se separátorem funguje se dozvíte v tomto článku.

Co je to separátor?

Separátor je speciální část vodního vysavače, která se nachází ve spodní části motorové hlavy. Jedná se o komponent s různě nastavenými lamelami, které charakterizují větší i rychlejší víření vody a zachycení každé, i té nejjemnější částice nečistoty. Pro vodní vysavač Vivenso byl speciálně vyvinut separátor s dvojitým chodem, který zaručuje, že jediné, co se vrátí zpět do ovzduší je čistý a svěží vzduch bez jakýchkoliv alergenů, jako jsou prach nebo roztoči.

Jaký je rozdíl mezi vodním vysavačem a vodním vysavačem se separátorem?

Klasický vodní vysavač bez separátoru má v sobě umístěn jeden nebo více dodatečných filtrů, aby zachytil co nejvíce nasátých nečistot. Ani tak ale není schopný zabránit opětovnému vypouštění částeček prachu, roztočů nebo alergenů zpět do ovzduší. Bez separátoru je vodní vysavač schopný zachytit pouze těžké nečistoty a ty jemné jsou opět uvolněny do ovzduší. Navíc se filtry musí pravidelně vyměňovat a zvyšují tak náklady na provoz.

Oproti tomu vodní vysavač se separátorem se obejde bez dodatečných filtrů, protože veškeré nasáté nečistoty se pomocí separátoru, který vytváří vodní vír v nádobě na vodu, stlačují do vody, ztěžknou a skrze separátor nemají žádnou šanci se dostat zpět.

Jak často se musí separátor čistit?

Abyste se mohli z výhod vodního vysavače Vivenso a vaší dokonale uklizené domácnosti těšit co nejdéle, je nutné o vysavač i řádně pečovat. Separátor slouží jako nedílná část v zachycování nečistot, proto je samozřejmé, že se v něm prachové částice mohou usadit. Čas od času po použití separátor vyjměte a pročistěte jej pod tekoucí vodou pomocí přiloženého klíčku, který je součástí základní výbavy. Četnost čištění závisí na míře znečištění.

Vodní vysavač Vivenso a čistič vzduchu

Unikátní separátor ve vodním vysavači Vivenso slouží především k zachycení veškerých nečistot ve vodní nádobě. Přidanou hodnotou tohoto procesu je kromě uklizené domácnosti také čistý vzduch, který z vysavače vychází, zbavený veškerých alergenů z domácího prachu. Vysáváte často koberce? Stíráte neustále prach z poliček? Denně uklízíte plovoucí podlahu? Při každém zapnutí Vivensa používáte zároveň i jeho zabudovanou čističku vzduchu a pouhou kohoutkovou vodu jako univerzální rozpouštědlo jemného prachu, který v porovnání s běžnými vodními vysavači bez separátoru běžně vdechujeme.

To je princip praní vzduchu s Vivensem a výsledek si můžete ověřit i u vás doma. Stačí nás kontaktovat a Vivenso zdarma nezávazně vyzkoušet.

Související příspěvky