5 nejčastějších chyb, které děláme při vysávání

Patří vysávání mezi vaše oblíbené domácí činnosti? Samotné vysávání není žádná věda, ale i ono má svá pravidla. Shrnuli jsme pro vás 5 nejčastějších chyb, které při vysávání možná nevědomky děláme a kterých je třeba se vyvarovat, abychom byli s výsledným úklidem spokojeni. Bezchybný úklidový den začíná právě TEĎ!

Jaký vybrat vysavač pro dokonalý úklid?

Vybírejte podle typu vysavače, funkcí, velikosti, sacího výkonu, dodatečných nákladů i podle toho, co často vysáváte. Ideální volbou je vodní vysavač Vivenso, který nabízí jednoduché řešení úklidu i pro vaši domácnost. Nenechte se omezovat úklidem a starosti s ním přenechejte Vivensu.

Nejčastější chyby při vysávání

U běžných vysavačů patří mezi nejčastější chyby výměna prachového sáčku až po jeho úplném přeplnění, vysávání se znečištěným filtrem, vysávání s namotanými vlasy, zvířecími chlupy i ostatními nečistotami na rotačních kartáčích. Takových starostí se s pořízením vodního vysavače Vivenso zaručeně vyvarujete, protože díky zabudovanému separátoru jednoduše odděluje veškeré nasáté nečistoty z podlahy i ze vzduchu a stlačuje je do vody, odkud není návratu zpět. K úklidu tak nepotřebujete nic víc než 3 litry čisté vody z kohoutku.

1. Vysáváte rychle?

Čím pomaleji povedete nástavec na vysávání po koberci či hladké ploše, tím více nečistot posbíráte. Až se příště pustíte do úklidu, nepospíchejte, jen pomalý pohyb umožní kartáčku na nástavci dostat z povrchu a z vláken koberce nečistoty, bakterie i skrytý prach.

2. Vysáváte jedním směrem?

Pokud vysáváte pouze jedním směrem, nikdy z koberce neodstraníte všechny nečistoty a prach. Vysávejte nejlépe v obou směrech a zbavíte se i toho posledního zrnka prachu.

3. Vysáváte, až se špína ukáže?

Zvlášť pokud máte doma malé děti a domácí mazlíčky, myslete na pravidelné vysávání koberců i podlah. Zachytáváte totiž prach, který může způsobit alergické reakce. Nečekejte, až se viditelně objeví chomáče chlupů nebo prachové chuchvalce, a vysávejte pravidelně.

4. Vysáváte pouze jedním nástavcem?

Při vysávání používáte pouze jeden nástavec, a pak se nestačíte divit, kolik prachu a špíny se nahromadí v místech, na která se běžný široký nástavec nedostane? Až se příště pustíte do úklidu, použijte štěrbinový nástavec, který je ideální na rohy, podlahové lišty a další méně dostupná zákoutí.

5. Vysáváte a nenastavujete výšku hubice?

Vysáváte střídavě hladkou podlahu i koberec stejnou výškou hubice v nástavci? Zkuste si přenastavit při dalším úklidu i výšku hubice, která se uzpůsobí vysávanému povrchu a vy tak poznáte velký rozdíl v čistotě.

Máte vlastní triky, jak správně vysávat? Podělte se s námi o ně v komentářích!

Související příspěvky