Jak zvládnout velký vánoční úklid v pohodě a bez stresu?

Nejvyšší čas na shánění dárků, pečení cukroví, a nakonec i ten samotný velký vánoční úklid, který většinou zabere mnoho času. Lze vůbec předvánoční atmosféru zažívat v pohodě a bez stresu? Jde to! Na našem blogu vám poradíme, jak si ji dokonce i užít.

Jak zvládnout generální vánoční úklid bez stresu?

Základem pro pohodový a relaxační úklid je správné načasování. Nenechat vše na poslední chvíli a nestresovat se tak týden před Vánocemi, že nestíháte uklidit, zabalit dárky, napéct cukroví ani připravit výzdobu. Nejlepší je sepsat si vše, co potřebujete udělat, a věřte nám, že takový kousek papíru s časovým rozvrhem nebo harmonický plán v kalendáři vašeho mobilu pohladí po duši a uklidní vás ještě dříve, než celý seznam dopíšete.

Plán na vánoční úklid: Kdy a kde začít?

KDY? Necháme na vás, protože máte vytvořený svůj dokonalý časový rozvrh, ale KDE? vám mile rádi poradíme! Prakticky si rozdělte činnosti dle typu úklidu a pusťte se do nich vždy shora dolů a od oken ke dveřím.

OKNA

Mytí oken všeobecně patří mezi méně oblíbené činnosti při každém velkém úklidu. Když se ale do jejich mytí pustíte s využitím Vivensa a jeho sady na mokré čištění s nástavcem na mytí oken, dosáhnete čistoty a lesku jediným tahem a bez použití jakýkoliv saponátů. Tak snadno uklidíte Ježíškovi před nosem a ten ušetřený předvánoční čas?

LAPAČE PRACHU

Třídění je nezbytnost tohoto období, protože se věci v domácnostech během celého roku chtě nechtě zkrátka nakupí. Pusťte se nejdříve do srovnání zásuvek a skříní. Je vhodné alespoň jednou za rok vyndat vše ze šatních šuplíků, vytřít je a vysát, případně vytřídit to, co už nepoužíváte. V kuchyních se zároveň vrhněte na vytřídění potravin a v celém interiéru pak na prach z poliček, dekorací, bytových doplňků a nezapomeňte ani na taková zákoutí, jako jsou stropní svítidla, rámy obrazů nebo oprášení domácích rostlin. Hodně práce málo času? S naším praktickým nástavcem na prach budete mít raz dva hotovo, a navíc se vám můžeme zaručit, že se vysátý prach z povrchů nehýří v prostoru jako při běžném setření prachovkou, ale vysátý proudí přímo do nádrže s vodou Vivensa.

MATRACE

Pokud tato část úklidu nepatří zrovna mezi ty časté ve vaší domácnosti, je nejvyšší čas s ní začít. Hloubkovým čištěním matrací i jiného čalouněného nábytku předcházíte alergiím a dalším nemocem způsobeným dráždivými alergeny. A jakmile budete mít uklizeno na posteli, podívejte se i pod postel, kde se shromažďuje prach, odumřelé kožní buňky, vlasy a chlupy, na kterých si paraziti doslova libují. Díky našemu elektrickému klepači je takový úklid ták pohodlný!

PODLAHA a KOBERCE

Teď už zbývá jen poslední krok a tím je samotné vysávání a čištění podlah. Se standardním nástavcem, který je součástí základní výbavy vodního vysavače Vivenso, snadno vysajete jakýkoliv povrch do posledního smítečka, ať už jsou to koberce nebo podlahy. S velkým nástavcem na tepování dodáte kobercům hloubkovou péči i mokrou cestou a tou nejrychlejší a efektivní cestou pro vaše podlahy bude nástavec 2v1, který se jednoduše nacvakne za použití navlhčeného hadříku z mikrovlákna na přepínatelný standard nástavec a váš vánoční úklid bude dalším jedním tahem dokončený.

Přípravy a předvánoční atmosféra

Abyste i během vánočního úklidu a příprav pocítili tu správnou vánoční atmosféru, máme pro vás i pár typů, jak si celý úklid dokonale zpříjemnit a užít!

Ideálním pomocníkem, který bude působit jako balzám na duši je správná hudba. Pusťte si vaše oblíbené koledy a nasávejte vánoční atmosféru plnými doušky. Dalším skvělým způsobem, jak navodit sváteční atmosféru jsou vůně. Zvolte takovou, která vám připomíná Vánoce, jako například skořice, pečené jablko nebo vůně jehličí, ať už v naší nabídce vonných esencí nebo sáhněte po svíčkách, které domácí atmosféru ještě více zútulní.

Veselé Vánoce a šťastný nový rok vám přeje VIVENSO!

Související příspěvky