Jak vyčistit skvrny na koberci i čalounění?

Že vám dosavadní způsob čištění skvrn zabere spoustu času a výsledek stále nikde? Odstranit i ty nejhouževnatější nečistoty z koberce nebo čalounění lze různými způsoby a vy se právě teď o jednom efektivním dozvíte na našem blogu!

Jak zbavit čalouněný nábytek skvrn?

Skvrny na sedací soupravě, křesle i židli s čalouněním jsou noční můrou každého, kdo si na čistotě a hezkém vzhledu nábytku potrpí. Existuje mnoho různých rad, jak se hluboko zažraných skvrn v tkaninách čalounění zbavit. Jistě už jste alespoň jednou v životě slyšeli o kukuřičném škrobu, jedlé sodě nebo dokonce dětském pudru na mastné skvrny, které by následným drhnutím a zase drhnutím měly zmizet. Na skvrny, které ani přesto nezmizí, se nabízí sáhnout po chemických čističích a doufat, že to ta krásná čalouněná pohovka snad i přežije. Jde to ale i mnohem jednodušší a bezpečnější cestou a my vám ji hned povíme.

Co na skvrny na koberci i čalouněném nábytku?

Nejsnadnějším a zároveň nejefektivnějším způsobem, jak se zbavit nechtěných skvrn na všech textilních površích, je šetrné mokré čištění a tepování.

Za předpokladu, že vlastníte náš vodní vysavač Vivenso, snadno nasadíte hlavici malého nástavce na mokré čištění a v nastavení přepnete na program WET. Už teď máte z půlky hotovo, pokud chcete snadno odstranit skvrny z menších ploch nábytku. Velký nástavec na tepování je pak ideální použít na větší plochy jako jsou koberce. Obě tyto speciální sady na mokré čištění vám zároveň usnadní mimo vyprání koberců či sedačky i práci s vytíráním hladkých ploch v domácnosti.

Efektivní čištění skvrn od domácích mazlíčků

A jak je to se skvrnami od vašeho čtyřnohého miláčka, které je vždy potřeba důkladně, a především hygienicky vyčistit? I s těmi si Vivenso a jeho příslušenství hravě poradí! Z pohovek nebo koberců vše snadno odstraníte pomocí speciálního koncentrátu Pro Aqua, který nastříkáte přímo na skvrnu, necháte alespoň 5 minut působit a opět ji properete zvolenou soupravou na mokré čištění. Tento náš výrobek na odstraňování skvrn obsahuje 5 % chemických složek, které rozpustí i ty nejusazenější nečistoty a Vivenso pak silným proudem vzduchu vsaje všechny nečistoty do nádržky s vodou a vy jen uvidíte, kolik nečistot lze navíc z pohovky nebo koberců ještě vysát. Je to tak jednoduché a praktické, že se na svého mazlíčka nebudete ani moct zlobit.

Čistá a uklizená domácnost jak na pohled, tak hygienicky je jedním z předpokladů pro spokojený domov. A my vám děkujeme, že to své domácí prostředí zlepšujete s námi!

Související příspěvky