Je čas na velký letní úklid!

Ačkoliv vás teplo a sluníčko určitě táhne k bazénu nebo do přírody, ještě chviličku vydržte. Nastal čas na velký letní úklid! Možná se vám do něho nechce, ale s našimi tipy zjistíte, že i generální úklid domácnosti může být osvěžující aktivitou. Léto totiž nejlépe začíná s čistým a uklizeným domovem.

Generální úklid: Do čeho se v létě pustit?

Venku se otepluje a rtuť teploměru rychle stoupá, není času váhat, a to zejména pokud jde o velký letní úklid! Vaše domácnost potřebuje provzdušnit, oprášit, umýt, vysát, vyčistit, vytřít i pustit dovnitř trochu tepla a sluníčka. Jak ale dosáhnout dokonalé čistoty, aniž byste úklidem trávili hodiny vzácného času? Známe odpověď v jednom stroji, a tím je náš multifunkční vodní vysavač Vivenso s vychytanými nástavci, s nimiž bude generální úklid jen radost.

Velký letní úklid krok za krokem

PRACH

Při velkém úklidu je vhodné začínat vždy odshora, zabráníte tak spadaným nečistotám usazovat se na již vyčištěných plochách. Začneme tedy s prachem na nábytku, lampách a stropních svítidlech, která při běžném uklízení často vynecháváme. V parných dnech nesmíme zapomínat ani na květiny, které náš domov zútulňují a propůjčují mu atmosféru svěží přírody. Ideální je rostliny jednou za čas osprchovat, aby se zbavily všech nečistot. Nesprchujeme je ale každý den, a proto je dobré zbavovat je prachu průběžně. Velkým pomocníkem vám bude nástavec na prach z přírodních vláken, který je velmi šetrný ke všem povrchům i k těm nejchoulostivějším předmětům, jakými jsou třeba pokojové rostliny. S dalším vychytaným štěrbinovým nástavcem se pak dostanete i na taková místa např. radiátory, rohy sedaček, pod lednici i za pračku, která jsou při běžném úklidu velmi těžko přístupná.

OKNA

Dalším krokem bude mytí oken. Postačí vám k tomu nástavec na okna, který lze použít pouze se soupravou na mokré čištění a máte téměř hotovo. Vodu nastříkáte jednoduše na sklo a zároveň ji vysajete. Jediným tahem a bez použití saponátů dosáhnete čistoty a lesku, které vám rozjasní interiér přirozeným denním světlem.

PODLAHA

Vysávání podlah by mělo patřit ke každodenní úklidové činnosti, ale co kdybyste mohli vysávat a vytírat zároveň? Vivenso vám nabízí řešení 2v1, se kterým vysávání i vytírání zároveň nebylo nikdy snadnější. Stačí vždy jen zvolit správné příslušenství a v tomto případě se jedná o hadřík z mikrovlákna, který se navlhčí a spolu s nástavcem 2v1 se jednoduše nacvaknou na přepínatelný standard nástavec. Tak snadno a ten ušetřený čas?

MOKRÉ ČIŠTĚNÍ

I tohle Vivenso umí se svými nástavci, které lze použít pouze se soupravou na mokré čištění! Koberce, sedací soupravy, čalouněné židle nikdy nebylo snadnější udržet tak čisté s malým nástavcem na tepování. Odstraní zapuštěné skvrny a nečistoty z jakékoliv látky vaší domácnosti a prodlouží tak i životnost vašeho nábytku.

Velký nástavec na tepování je pak ideální na velké plochy koberců, ale také na zanesené spáry, nebo hrubou dlažbu, které jste doposud vždy pracně udržovali rýžákem a všemožnými čistícími prostředky, ale přesto ztratili svou původní barvu. S tímto nástavcem uvidíte rozdíl jediným přejetím.

Na koupelnové dlaždice, hladké podlahy, PVC i linoleum je ideální sáhnout po velmi jemné dvojité stěrce Squeegee, která v jedné minutě čistí a v té samé minutě suší. Dokonalá čistota jedním tahem.

Víte, na čem spíte?

Když už máme základní úklid hotový, je třeba se pustit i do hloubkového čištění matrací, pohovek, ale i třeba koberců. Pravidelným odstraňováním roztočů, odumřelých kožních buněk a jiných dráždivých látek, které se mohou skrývat v matracích, zajistíte nejen sobě, ale i svým dětem hygienické prostředí bez bakterií, které mohou vyvolávat svědění a různé alergie. Díky Vivensu a za použití elektrického klepače vyčistíte matrace a jiné čalounění až do hloubky 20 centimetrů. Uvidíte, jak se vám hned bude lépe spát až ve vodní nádržce zahlédnete všechny ty vysáté nečistoty, které jsou na běžný pohled přehlédnutelné.

Tipy pro letní úklid

Zima je definitivně za námi, a proto je nejvyšší čas na úklid zimního oblečení i teplých lůžkovin. S Vivensem je jednoduše zavakuujete a ušetříte spoustu místa. A pokud si chcete ulehčit i práci s nafukováním bazénů, plážových matrací, dětských nafukovacích hraček nebo balónků na oslavy, pak vás určitě potěší i to, že Vivenso má kromě vakuování, také funkci nafukování. Letní zábava tak může začít v plném proudu!

S vodním vysavačem Vivenso budete mít velký letní úklid hotový raz dva! Zbyde vám tak spousta času na rodinu, opalování a užívání si léta!

Související příspěvky